Legaturi utile

Cu toate am citit cartile in scoala, am vazut filmele, am suspinat, crescut, inspirat din aceste povesti...cat e adevar si cat e legenda oare? si ce s-ar fi intamplat daca....povestea se termina altfel? voi cum credeti sau cum doreati sa se termine?

Este cea mai cunoscuta poveste de dragoste din toate timpurile. Acest cuplu a devenit un sinonim pentru dragoste in sine." Romeo şi Julieta" este o tragedie de William Shakespeare. Povestea lor de dragoste este tragica, este povestea a doi adolescetţi din doua familii rivale, care se indragostesc la prima vedere, se casatoresc in secret si apoi risca totul pentru dragostea lor. In final, amandoi se sinucid...Oare ce s-ar fi intamplat cu ei daca nu s-ar fi sinucis? Ar fi durat dragostea lor? Oare cum ar fi continuat povestea?


Povestea de dragoste dintre Marc Antoniu si Cleopatra este una dintre cele mai memorabile si interesante. Peste secole de la moartea lor, William Skakespeare avea sa o transpuna in literatura, chiar si azi piesa jucandu-se in teatre din toate colturile lumii.
Putem considera povestea lor un test al dragostei; s-au indragostit la prima vedere- doi omanei puternici, influenti, care aveau sa faca din Egipt una din marile puteri ale lumi antice. Relatia lor insa a fost ca o palma pe obrazul romanilor, ingrijorati de expansiunea Egiptului. In ciuda amenintarilor si pericolelor, Marc Antoniu si Cleopatra s-au casatorit; nu le-a fost dat sa fie, insa..se spune ca, in timpul unei batalii impotriva romanilor, Marc Antoniu a fost mintit intentionat ca sotia lui, Cleopatra, ar fi murit..si atunci, sfasiat de durere, s-a injunghiat cu propria sabie; la aflarea vestii, Cleopatra, in soc, si-ar fi luat si ea viata...dupa unele carti, prin muscatura unui sarpe veninos.


Nu putea lipsi povestea, tot tragica, a lui Lancelot si a reginei Guinevere. Lancelot se indragosteste de regina Guinevere, sotia regelui Arthur. Iubirea lor a crescut încet, pentru ca Guinevere l-a ţinut la distanta pe Lancelot...pana cand dragostea si pasiunea au coplesit-o si cei doi au devenit iubiti. Intr-o noapte, Sir Agravain si Sir Modred, nepotul Regelui Arthur, au condus in vizita o suita de 12 cavaleri in camera reginei Guinevere, unde i-au descoperit pe indragostiti. Sir Lancelot reuseste sa evadeze, dar Guinevere nu a fost atat de norocoasa. Ea a fost capturata si condamnata sa ardă pe rug pentru adulter. Sir Lancelot se intoarce insa cateva zile mai tarziu pentru a-si salva iubita din foc. Toate povestea insa a impartit Cavalerii Mesei Rotunde in doua si a destabilizat regatul lui Arthur.Lancelot isi va termina zilele lui ca un pustnic umil, iar Guinevere a devenit calugarita la Amesbury, unde a si murit.










0 comentarii to "3 povesti de dragoste celebre- tu cum ai fi vrut sa se termine?"

Banci online

Paypal - cea mai de incredere banca virtuala

banci virtuale, paypal, banci online, siguranta banilor online

AlertPay - cea mai sigura banca virtuala



free counters